Leppäsen lenkki 4.9.2021

Näin Leppäsen Lenkki eli Vantaan kotiseutuajo rullaa.
Tässä alustava suunnitelma:

Leppäsen Lenkki järjestetään lauantaina 4. Syyskuuta ja kokoontumispaikkana on Vantaa Circuit Helsinki-Vantaan lentoaseman takana Kiilassa.

– Klo 9 alkaen autoiluretkelle ilmoittautuneet ajoneuvot järjestetään kilparadalle letkaksi.

– klo 10.00 kärkiauto starttaa ja loput osallistujat noin kymmenen auton letkoissa seuraavat perässä. Autoletka kiertää vanhoja vantaalaisia kyläteitä noin 65 kilometrin lenkin ja palaa takaisin Vantaa Circuitille.

– Autojen saavuttua Mika Häkkisen muistomerkille, on autoiluretki kestänyt reippaat kaksi tuntia, jonka aikana autokunnat ovat ratkoneet matkalle annettuja tehtäviä ja ilahduttaneet harrasteautojen ajoa tien varteen tulleita kaupunkilaisia.

– Päivä jatkuu autoharrastajatapaamisen ja kesäjuhlan merkeissä Vantaa Circuitilla noin kello 13.00. Autoiluretkeltä palanneet ajokit huilaavat parkkialueella katsojien ihasteltavina.

– Kart in Club Vantaan radalle rakentuu tapahtumatori, jonne rompemyyjät kaivavat kauppatavaransa näytille ja muut myynti- sekä ohjelmapisteet avautuvat. Radan varren kojuja kierrellessä, voi aistia vanhaa autoilutunnelmaa.

– Tapahtumatorin ohjelmapisteissä on esillä kotiseutukulttuuri ja harrasteautokerhoja sekä monen alan toimijan esittelypisteitä ja myyntikojuja. Paikalle ovat nyt jo lupautuneet Vantaa-Seura / VandasällskapetPoliisimuseoVantaan kaupunginmuseo.

– Ruokatorilla on useita kioskeja, joista saa ostettua eväitä koko päivän ajan. Vantaa Circuitin rataravintolassa on myynnissä ruoan ja välipalojen lisäksi mietoja mallasjuomia ja muita virvokkeita.

– Halukkaille on varattu vanhassa Keimolan moottoriratahengessä mahdollisuus kurvailla kuten Curt Lincoln 60-luvulla, sillä osallistujat voivat käydä ajoharjoitteluradalla kokeilemassa autojensa suorituskykyä ja ajo-ominaisuuksia sekä kuskin ajotaitoja.

– Koska liikenneturvallisuus ja hyvä autoilukulttuuri ovat tapahtuman kärkiasioita, ja yleisillä teillä tapahtuva nopeuksien rikkominen kiellettyä, halutaan osallistujille tarjota mahdollisuus kokeilla kaasujalkaa suljetulla radalla.

– Päivätapahtumassa Vantaa Circuitilla on tarjolla myös näytösajoja, musiikkia, esitelmiä ynnä muuta toimintaa aiheen tiimoilta.

– Tapahtumassa palkitaan hienoin harrasteauto sekä parhaiten ajokkinsa tyyliin ja aikakauteen eläytynyt (pukeutuminen/rekvisiitta/ym.) autokunta.

Tarkempi päiväohjelma julkistetaan myöhemmin.
Osallistumiset ovat nyt avoinna vauhtikaupassamme Vantaa Circuitin osaston alla.